J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija
Par mumsAktivitātesFotogalerijaBibliotēkaAvīzeSkolas dokumentiSkolēniemVecākiemStundu sarakstsE-žurnālsPL

IKT UN ANGĻU VALODAS KURSI MALTĀ ERASMUS PROJEKTA IETVAROS

2024-07-04 08:51:26

Erasmus projekta ietvaros divi mūsu skolas skolotāji- Jeļena Skopina un Natālija Karpenko piedalījās IKT un angļu valodas kursos ETI mācību institūtā Maltā.

IKT kursi sniedza būtiskas prasmes un zināšanas par vairākiem digitālajiem rīkiem, kas uzlabo mācību procesa kvalitāti un efektivitāti: Wix, Edublog, Edpuzzle, Educaplay, Learningapps, Genially, Loom un citi. Šie kursi palīdzēja apgūt jaunākās tehnoloģijas un digitālos rīkus, kas var tikt integrēti mācību stundās, lai veicinātu skolēnu iesaisti un motivāciju. Kursi deva iespēju iemācīties veidot savu blogu, mājaslapu, tiešsaistes uzdevumus, kvestus un podkastus. IKT prasmju apgūšana ļauj skolotājiem efektīvāk organizēt un pārvaldīt mācību materiālus, kā arī izmantot dažādas tiešsaistes platformas mācību resursu un interaktīvu uzdevumu veidošanai. Turklāt, šādi kursi attīsta skolotāju spēju pielāgoties un radoši risināt problēmas, kas rodas digitālajā mācību vidē, tādējādi uzlabojot mācību kvalitāti un skolēnu sasniegumus.

Savukārt valodas kursi palīdzēja uzlabot angļu valodas prasmes, padziļināt zināšanas gramatikā, attīstīt komunikācijas spējas strādājot komandā un pāros. Mācību kursu laikā bija iespēja iegūt pieredzi par dažādām valodas mācīšanās metodēm un to pielietošanu praksē. Kursu laikā, diskutējot par dažādām tēmām, tika iepazīta Maltas kultūra, arhitektūra un vēsture, ka arī pateicoties dažādu frazeoloģismu un valodas struktūru apguvei tika bagātināts vārdu krājums.

Kursu dalībnieki iepazinās ar Maltas unikālo kultūras mantojumu, kas veidojās vairāk nekā 7000 gadu garumā un tās vēsturē savu ietekmi atstāja feniķiešu, romiešu, Svētā Jāņa bruņinieku, Napoleona un Britu impērijas pēdas.

Piedalīšanās šāda veida Erasmus projektos ir lieliska iespēja iegūt jaunas zināšanas, pieredzi un veidot kontaktus, kas noder tālākajam darbam skolā un citos projektos.

Paldies Erasmus programmas koordinātorei Annai Beļskai par kursu organizēšanu un atbalstu!

Informāciju sagatavoja

Natālija Karpenko un Jeļena Skopina

IKT UN ANGĻU VALODAS KURSI MALTĀ ERASMUS PROJEKTA IETVAROS